Golvläggning

Att lägga in ett nytt golv kan göra oerhört mycket för intrycket i ditt hem och lika viktigt det är som att tänka igenom färgval är det att tänka igenom materialval. Idag finns det väldigt många olika typer av golv, allt från klassiska parkettgolv, laminatgolv, vinylgolv, klinker och matta. Vi tänkte lite kort här nedanför gå igenom för och nackdelar med de olika golven.
Parkettgolv – Ett traditionellt och slitstarkt alternativ för de flesta av husets rum, främst umgängesytor som vardagsrum och matrum men även sovrum. Fördelen med parkett är att den i de flesta fall är omslipningsbar vilket innebär att man inte behöver byta golv utan bara slipa det för att det ska kännas som nytt igen.

Laminatgolv – Slitstarkt golv i alla prisklasser. De lite billigare alternativen kan vara ett utmärkt val både när barnen fortfarande är små och i barnrummen där man förmodligen kommer att byta golv efter några år. De lite dyrare golven finns oftast i en mängd olika klassningar där det tåligaste av dem är godkänt för offentliga miljöer som exempelvis butiker, den klassningen är också att föredra i kök där det finns risk för en högre påfrestning av bland annat vatten.

Vinylgolv – En relativt ny typ av golv som känns som en vanlig matta fast ser både modernare och snyggare ut. Dessutom är det lika lättlagt som ett parkett/laminatgolv. Vinylgolvet är mjukt och skönt att gå på, det står emot fukt betydligt bättre än ett trägolv, det är oehört tåligt och passar de flesta rum i huset eller lägenheten.
Klinker – Ett utmärkt val för källaren, hallen, badrummet och tvättstugan. Klinker passar med andra perfekt i våtrum men rätt typ av platta kan göra sig oerhört bra även i kök och vardagsrum. Fördelen med klinker är också att det går att byta en platta om man exempelvis råkar tappa en tung möbel utan att behöva byta hela golvet. Till klinker rekommenderar vi på Bad & Rum alltid golvvärme.

VÅR MODELLKONTAKTA OSSVAR VI JOBBAR