Behörigheter

Våtrumsbehörighet

Vi på Bad & Rum är certifierade av Byggkeramikrådet och därmed också behöriga för att utföra arbeten i våtrum Det är vi väldigt stolta över och anser är otroligt viktigt.

Byggkeramikrådet är en organisation bestående av plattsättarentreprenörer, försäkringsbolag, tillverkare av fix, fog och tätskikt, besiktningsmän och andra aktörer inom byggbranschen. Byggkeramikrådets branschregler för våtrum är de riktlinjer som gäller för arbete i badrum och andra våtutrymmen.

Vid en badrumsrenovering med oss på Bad & Rum kan ni därför vara säkra på att det arbete som utförs är gjort i enlighet med gällande regler för våtrum, det är utfört med största noggrannhet och det kommer att vara fackmannamässigt utfört.

För att få en behörighet utfärdad av Byggkeramikrådet krävs det först och främst att man under minst 3 års tid har arbetat som plattsättare, att företaget har ordnad ekonomi samt att företaget har plattsättning som fortlöpande verksamhet.

Nästa steg är att genomgå 3 stycken kurser.

Första kursen är en kurs i tätskikts- och materiallära över 2 dagar med krav på att klara av slutprovet. I nästa kurs får man lära sig det mesta om entreprenadjuridik och vilket ansvar vi som företagare har, även den med krav på att klara av slutprovet. Den 3:e och sista kursen är en praktisk kurs man går varje år som handlar om hur man tillämpar de godkända konstruktionerna. I den kursen går man tillsammans med sin tätskiktsleverantör igenom nya regler, nya material samt kör en liten repetition. Kursen avslutas med ett teoriprov.

Utöver dessa 3 kurser skall både arbetsledare och plattsättare för företaget gå en återkurs vart 5:e år.

Vi hoppas att ni har funnit informationen värdefull och att texten gett er en liten inblick i vad det innebär att ha en våtrumsbehörighet.

Vill ni veta mer, kolla gärna in Byggkeramikrådets hemsida för både information och inspiration: www.bkr.se, där hittar ni även oss under behöriga företag.

 

VÅR MODELLKONTAKTA OSSVAR VI JOBBAR